Tuesday, November 19, 2013

Mega Mall la Electroaparataj

Mega Mall Electroaparataj - in curand

Industrie nu mai avem...nevoie bineinteles, asa ca in locul mai multor "uzine" rasar mall-uri.
Si cum criza trece se pare ca un nou Mall se va ivi.

Cu cateva saptamani inainte de terminarea Kaufland Electroaparataj se pare ca s-au apucat de Mega Mall.
Doar ca fata de Kaufland, Mega Mall va avea fundatie subterana, si va dura mult mai multe luni.
Ca locatie se situeaza destul de bine, langa Stadionul National. Banuiesc ca se poate intra de pe Pierre de Coubertin la stadion, oricum voi afla diseara. Si atunci cand va fi gata, toti care termina treaba la stadion pot trece in vizita si la Mega Mall.

<<< Mega Mall va fi dezvoltat de fondul sud-africand de investitii New Europe Property Investments (NEPI), care a preluat 70% din afacere dupa ce a incheiat un acord-cadru cu Real Holding Lithium Kft., o companie din Ungaria, si Real4You Holding GmbH, compania austriaca ce detine Real4You, dezvoltatorul Mega Mall. >>>


Se pare ca Mega Mall ar fi al patrulea mall ca suprafata dupa Baneasa Shopping City ( 85.000 mp ), Sun Plaza ( 80.000 mp ), Afi Palace Cotroceni ( 76.000 mp ) cu doar 70.000 mp.

Iar termenul de finalizare al lucrarii ar fi primavara 2015.
Oricum suntem aproape vom vedea cum se ridica.

Mega Mall este situat la intersectia Sos. Iancului cu Sos. Pantelimon, la doar 2 statii de metrou ( Iancului ), sau vreo 4 - 5 statii de statia de metrou Titan
Acu nu stiu ce sa zic de viitorul succes pe care ar putea sa-l aibe. Pantelimonul e cam sarac. De abia daca gasesti niste terase. Si dupa ce treci de Delfinului spre iesire le cam numeri pe degete. Si nici printre strazi nu prea sunt.
Si taximetristii au zic ca nu prea au comenzi, deci...nu stiu ce sa zic, poate fiind la 2 statii distanta de Iancului, dar lumea cam fuge spre centru.
Sa nu fie un nou esec cum a fost al doilea mall City Mall ( statie metrou Constantin Bracoveanu / Eroii Revolutiei ).


ELJ Vatra Srl se pare ca ar fi firma din spatele Mega Mall.

Sector 2 zona Patelimon, Colentina, Iancului, Muncii, Tei - 390.000 locuitori si 32 km patrati.

Mall-ul ar fi structurat pe 4 nivele, -1 / 0 / 1 / 2.
Locuri de parcare 3000.

Printre magazinele posibile " participante" ar fi : Carrefour, Flanco, Altex, Slot Point Casino, Cine Grand, C&A ( ce m-ar bucura foarte mult ), H&M, Kenvelo, Lee Cooper, Celio, Lashez, Office Shoes.


2 comments:

  1. Ai dreptate ca nu prea avem restaurante/terase in Pantelimon dar nu cred in motivul invocat de tine (saracia). Poate faptul ca este departe de centru si nu este nici o zona unde sa fie amplasate corporatii cu angajati care sa iasa la pranz sa serveasca masa. Pana in urma cu cativa ani in partea dintre Soseaua Morarilor si Cora nu exista nici macar o shaormerie/fast-food (exceptandu-le pe cele din interiorul Cora).
    Problema este alta: cum va arata intersectia si traficul in zona fostului Electroaparataj dupa constructia Mega Mall ?
    In prezent din cauza lucrarilor la linia de rulare a tramvaiului si a lucrarilor de refacere a covorului asfaltic traficul este infernal.

    ReplyDelete
  2. Si cu beneficiile comunitatii cum ramane. N-avem industrie, capital or sa-l scoatem din praf in ochi cu care vom plati iluziile din mall-uri. Oare toti romanii, in viitor, dupa terminarea unei facultati trebuie sa lucreze in mall-uri ca si o cariera "intelectuala" ?!
    Cand mall-urile or sa dea faliment iar strainii/investitorii vor alege alte tari mai ieftine, noi o sa ramanem cu industria facuta pulbere, cu bani fara valoare si gogosi politice expirate inainte de termen inghitite de naivi => sclavi pe vecie pt o bucata de paine.
    Natia asta nu mai are niciun viitor, doar natia care o va inlocui in timp.

    ReplyDelete