Sunday, November 17, 2013

Mary Jo Puteny - Umbrele trecutului

Mary Jo Putney - Umbrele trecutului
Partea a II a a trilogiei Destine Nobile ( Neverless than a Lady )

Si a doua parte are o coperta dragutza.

Unicul mostenitor al contelui de Daventry, maiorul Alexander David Randall renunta la armata si isi cauta o nevasta.
Ajungand in Londra il viziteaza pe bunul sau prieten Adam Ashton si sotia sa Mariah. Le spune vestile noi si toata lumea o recomanda pe Sarah Townsend drept o candidata buna pentru acest post, dar Randall se gandeste la altcineva Julia Bancroft ( moasa din Hartley, prietena lui Mariah ). Fiind in drumul lui se duce in Hartley cu gandul de a trece si pe la Julia. Ramas peste noapte la familia Townsend afla ca Julia a fost rapita si pleaca in salvarea ei.
Randall o gaseste si salveaza si o cere in casatorie. Lady Julia Raines fusese casatorita cu Branford Daventry, verisorul lui Randall, pe care il omorase in legitima aparare. Ca sa o ajute Randall o cere in casatorie, dar si pentru ca era singura femeie pe care il interesa.
Cei doi fug de rapitori si ajung in Scotia la James Kirkland unde se afla si Damian Mackenzie, fratele vitreg a lui Will Masterson. Acolo se casatoresc si se intorc spre Londra impreuna cu Damian Mackenzie.
Mai intai trec pe la Casa Rose ( casa Juliei din Hartley ) a carei stapana era acum Jenny Watson cu fiica sa Molly. Plimbandu-se pe plaja cu Mackenzie, Julia si el sunt atacati de Crockett si un om de-al sau. Randall li se alatura si omoara pe unul din oamenii lui Crockett. Randall este ranit, dar nu foarte grav. Dupa ce il bandajeaza pe Randall, Julia se desparte de Jenny s Molly care ajunsesera si ele acasa si plecara spre conacul Hartley, la sotii Townsend.
In Grantham ( unde este inmormantata mama lui Mackenzie ) se opresc la hanul Inger si Rege unde Julia il intalneste si pe tatal sau, ducele de Castleton, care o reneaga inca o data pe Julia.
Intr-un final ajung si la Casa Ashton, unde raman mai multe zile. Mariah este insarcinata.
Mariah se hotaraste sa organizeze un bal pentru Julia, cu ajutorul bunicii Juliei, duceasa mostenitoare de Charente. A doua zi Randall si Julia se duc la Daventry. Afland cine este noua sotie a lui Randall, Daventry il dezmosteneste, mai ales ca Lady Daventry este insarcinata si va avea din nou un mostenitor. Lady Daventry se poate frumos cu Julia.
Acasa la Casa Ashton Julia vine in vizita fratele ei Anthony Stoneleight si cei doi se impaca. In acelasi timp apare si bunica Juliei, duceasa de Charente.
Randall il trimite pe prietenul sau Rob Carmichael sa-l caute pe baiatul lui Bradford.
Impreuna cu Lady Kiri Lawford ( sora lu Ashton ), duceasa de Charente si Mariah, Juliei ii se iau masuri pentru rochia de bal. Fiind in plimbare la cumparaturi Julia si Mariah erau sa fie calcate de o caruta scapata de sub control, posibil atentat planuit de Crockett.
Rob afla de baiatul lui Bradford ca-l cheama Benjamin Thomas, mama lui Sally murise acum 4 ani la nastere si a fost luat de fermierul Jeb Gault care il trateaza foarte rau.
A treia zi dupa bal, care se dovedise a fii un succes, Randall si cu Julia se duc la Jeb Gault ca sa-l ia pe Benjamin. Desi le era frica ca Benjamin ar putea sa mosteneasca trasaturile rele si nebunia tatalui sau pana la urma isi dau seama ca Benjamin este un baiat bun, cam necizelat dar ca seamana mai mult la caracter cu Randall cand era copil decat cu Bradford. Cei doi il iau pe Benjamin la conacul Roscombe.
Cu o zi inainte sa plece la Londra sa se intalnesca cu Lady Agnes Westfield, cei trei pleaca la targul din sat. Intorcandu-se spre conac sunt atacati de Crockett si oamenii sai. Il legitima aparare Benjamin il omoara pe Crockett.
Ajunsi la Londra Randall si Julia se duc cu Benjamin la Lady Agnes, care il accepta pe Benjamin la Academia Westfield. Fiind in drumul lor, Julia se hotaraste sa treaca pe la Lady Caventry. Ajungand acolo afla ca aceasta este in chinurile facerii si intra sa o ajute. Caventry era plecat dupa doctor. Randall si cu Benjamin asteapta in fata camerei. Desi erau unele probleme cu copilul atat Lady caventry cat si fiica sa supravietuisc. Caventry se intoarce, iar dupa ce il calmeaza sotia sa, afla de Benjamin si doreste sa-l cunoasca mai bine. Lady Louisa Caventry avand o fiica cu Caventry, Randall devine din nou mostenitor.
Julia isi da seama ca este insarcinata desi credea ca nu va mai putea vreodata avea un copil.

COMANDA





No comments:

Post a Comment