Friday, November 29, 2013

Mary Jo Putney - Daruri periculoase

Mary Jo Putney - Daruri periculoase
Dangerous Gifts - 1998
Are doar 136 de pagini asa ca se citeste in 3 - 5 ore.
Am terminat-o in vreo 4 - 6 sesiuni de metrou.

E un pic diferita fata de restul cartiilor lui Mary datorita subiectului...zane.
Ranulph este zana padurii unde locuieste Leah, o fata obisnuita, dar care canta foarte bine la harpa. Ranulph este vrajit de muzica ei si se hotaraste sa o ia de nevasta astfel ca pentru inceput ii propune un targ. O sa-i dea frumusete si populatitate in lumea buna a Londrei, iar in schimb ii va cere ca rasplata unul din trei lucruri.
Leah accepta si Ranulph o transforma intr-o mare frumusete. In padurea lui Ranulph mai apare si lady Kamana o zana din Hind ( India ).
Cand ajunge acasa parintii o anunta ca nasa ei lady Wheaton o ia la Londra sa o prezinte societatii. Inainte de a pleca apare o pisica. Ii pune numele Shadow si o ia cu ea la Londra.
Leah devine cea mai atragatoare tanara din societate si mai multi pretendenti incep sa-i ceara mana, dar ea nu se indragosteste de nici unul. Ranulph o urmeaza pe Leah la Londra si o supravegheaza de la distanta. Intr-una din seri ducele de Hardcastle se poarta urat cu Leah si ea este salvata de un alt tanar.
Dupa cateva zile la una din petreceri ii vede pe capitanul Duncan Townley si ii da seama ca el este sufletul ei pereche. Cei doi se inteleg foarte bine si Duncan o cere in casatorie.
Leah pleaca acasa sa-si anunte parintii. Atunci Ranulph ii cere rasplata, fie vine cu el in taramul zanelor, fie ii scoate inima lui Duncan, fie ii ia frumusetea. Leah alege sa-i ia frumusetea.
Duncan vine si ii cere mana, iar cand cei doi se intalnesc fiecare are cate ceva de marturisit.
Leah targul cu Ranulph, iar Duncan ii spune de Kamana care l-a salvat de la moarte, in batalia de la Waterloo ( pentru ca unchiul lui o salvase pe nava care a adus-o in Anglia si ca rasplata ia cerut sa-l salveze pe nepotul lui ) si la infrumusetat pentru un sezon la Londra.
Cei doi isi declara iubirea.
Ranulph este suparat pe Kamana ca l-a pacalit, dar pana la urma o accepta ca sotie.
Si cu un pic ajutor si lady Wheaton se impaca cu unchiul lui Duncan, lord Townley, marea ei iubire.

COMANDA

No comments:

Post a Comment