Sunday, November 17, 2013

Jo Beverly - Mireasa fara voie

Jo Beverley - Mireasa fara voie ( Un Unwilling Bride ), 1992

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Casatorie-din-interes-376374.html


De obicei astept sa citesc rezumatul de la o prietena, dar de saptamana trecuta am avut un feeling cu aceasta carte, ca merita sa o cumpar, cumva m-a atras numele ei " mireasa fara voie " si am zis ca merita sa o cumpar, si daca nu prea imi place, e doar 10 lei, e ok...face parte din colectie...

Azi am cumparat-o, am citit rezumatul si mi s-a parut interesant, indeajuns de interesant, incat sa o citesc si poate foarte posibil sa imi si placa...

Mai am de terminat O iubire imposibila volumul 2 a lui Mary Jo Putney si dupa ma apuc...nu ma grabesc...cartea ma astepta...

Beth Armitage duce o viata simpla, o slujba de profesoara de care eset multumita, la un pension de fete, si nu-si doreste un sot. Totul se schimba cand afla ca tatal ei este ducele de Belcraven si este obligata sa se marite cu Lucien de Vaux, marchiz de Arden. Ea se decide sa-l urasca pe viitorul sot, dar nu prea reuseste.

O poveste de dragoste ce pare a fi foarte interesanta...



Mi-a placut cartea si am citit-o si repede, desi era mai mare, in vreo 3 zile cred...de obicei nu ma grabesc, ca sa pot sa ma bucur de placerea cartii si suspans...
Ducele de Belcraven, William de Vaux primeste o scrisoare, in care este anuntat ca are o fiica, pe Elizabeth Armitage. Si se gandeste sa o casatoresca cu fiul sotiei sale, Lucien de Vaux, pentru a continua linia de sange a familiei.
Yolande, sotia sa, l-a inselat cu Guy de St Briac, si a avut un baiat, pe Lucien. William cu Yolande mai aveau 2 baieti mai mari si 2 fete, dar cand s-a nascut Lucien, baietii au murit, si Lucien a devenit mostenitorul familei. De atunci William nu a mai avut nici o relatie cu sotia sa, si a avut si el la randul sau o relatie cu o femeie Mary Armitage in urma careia s-a nascut Elisabeth. Aceasta a fost crescuta la un pension de fete de catre "matusa" ei Emma Mallory.
Ducele se duce la Londra pentru a-l anunta pe Lucien ca va trebuie sa se casatoreasca cu Elisabeth si ca nu este fiul sau.
Lucien Philippe de Vaux, marchiz de Arden, tocmai ajunsese acasa, lasase calul furat cu un baiat, iar stapanul calului a venit sa-l revendice cand a ajuns ducele.
A doua zi Lucien sta de vorba cu ducele, iar acesta ii spune adevarul si ca doreste sa se casatoreasca cu Elisabeth. Lucien nu are de ales si accepta.
Ducele se duce si sta de vorba si cu Elisabeth, care la inceput nu doreste, dar trebuie sa accepte. Lucien vine si o viziteaza. A doua zi cei doi pleaca spre Belcraven Park.
Beth ajunge la Belcraven Park, i se da un apartament si o servitoare, Redcliff.
Duceasa se poarta frumos cu ea, si ii comanda mai multe rochii.
Lucien avea o amanta pe Blache, Porumbita Alba, actrita de teatru la Drury Lane, si fusese cat pe aproape sa se casatoresca cu Phoebe Swinnamer.
Dupa o discutie mai aprinsa cu Beth, Lucien pleaca suparat pe ea, si o evita de-a lungul mai multor zile.
Lucien se duce in vizita la Nicholas si Eleanor Delaney, unde mai erau Stephen Ball, lord Darius Debenham, si Hal Beaumont, pe care nu-l mai vazuse de 4 ani, care se intorsese din razboi fara o mana.
Vine si ziua balului si Beth danseaza cu Lucien un menuet a deux, dupa care danseaza cu mai multi domni printre care si lordul Deveril, care il spune sa-l intrebe pe marchiz de turturelele de la Drury Lane.
Lucien il anunta pe Nicholas Delaney ca Deveril se intorsese.
Dupa o discutie cu Hal Beaumont in care acesta ii propune sa fuga impreuna, mai in gluma la inceput, Hal ii promite ca nu il va mai vedea pana la nunta, daca asta e ceea ce doreste.
Dupa bal Beth si Lucien au plecat la Londra la casa Belcraven din Marlborough Square.
Intr-una din vizitele lui Lucien la Eleanor si Nicholas, Lucien ii spune prietenului sau ca Beth este o admiratoare a cartilor lui Mary Wollstonecraft, iar Nicholas ii da cartea sa o citesca.
Cu o seara inainte de nunta, ducele si duceasa s-au impacat.
In ziua nunti Lucien ii face cunostiinta cu prietenii lui Nicholas si Eleanor.

COMANDA libris sau COMANDA elefant

No comments:

Post a Comment