Sunday, November 17, 2013

Mary Jo Putney - O iubire imposibila - volum 1

Mary Jo Putney - O iubire imposibila - volumul 1
One Perfect Rose

Am fost foarte bucuroasa cand am vazut ca a aparut un nou volum Mary Jo Putney, ea si cu Eloisa James  au avut cele mai dragutze carti din toata colectia. Sper sa fie at mai multe...chiar ma batea gandul sa fac rost in engleza si sa le citesc, asa de mult mi-au placut...

Dar sa povestim un pic subiectul...Stephen Edward Kenyon, duce de Ashburton este informat de doctorul sau George Blackmer ca va muri in mai putin de 3 luni, din cauza unei tumefiere a stomacului si a ficatului ( exitsa asa ceva?! poate exista pe vremea respectiva, 1818, cand nu prea se stia de boli si nu existau tratamente ).
Blackmer ii da o cutie cu opiu ( pentru diminuarea durerii ).
Stephen se gandeste sa plece, sa se plimbe un pic prin tara, si astfel ajunge intr-un sat unde juca trupa de teatru Fitzgerald. Piesa prezentata era Furtuna de Shakespeare. Stephen este impresionat de jocul actorilor pe care ii considera a fi foarte buni.
Datorita programului Stephen afla ca principalii interpreti sunt Thomas si Maria Fitzgerald, impreuna cu fiica lor Jessica, si baiatul lor Brian, iar doamna Caliban este intrepretata de doamna Rosalind Jordan.
In urma cu un an de zile o pierduse pe sotia sa Louisa, desi nu a fost dragoste intre ei, cei doi s-au inteles bine, dar nu au avut nici un copil.
A doua zi Stephen intalneste pe drum trupa de teatru, cand observa ca Brian cade in apa. Desi are indoieli, sare in apa si reuseste sa-l salveze pe Brian. Rosalind are grija de Stephen. Acesta trezindu-se se gandeste ca ar fi mai bine sa nu recunoasca ca este ducele de Ashburton, si o lasa pe Rosalind sa creada ca numele sau este Stephen Ashe.
Ca recompensa pentru salvarea fiului lor, Maria si Thomas il invita pe Stephen sa joace impreuna cu ei intr-o piesa, dupa ce Edmund Chesterfield lipseste de la repetitii, si intr-un final pleaca. Stephen accepta, si ramane mai multe saptamani cu ei.
George Blackmer vazand ca Stephen lipseste de mai multe saptamani il anunta pe fratele lui, Michael ca Stephen este pe moarte si ca a plecat. Michael pleaca in cautarea lui Stephen, iar Blackmer pleaca cu el. Michael nu-l agreaza pe George, si la un moment dat cei 2 ajuta o familie sa scape din casa in flacari.
Stephen impreuna cu Rosalind ajuta o tanara fata sa nasca, iar Stephen se ocupa de fata si copilui ei.
In ziua 62 trupa Fitzgerald ajung la conacul ducelui Candover ( Rafe Whitbourne fiind prieten foarte bun cu Michael ). Stephen se deghizeaza pentru a nu fi recunoscut, dar nu reuseste prea bine. Candover nu-l tradeaza, si sta de vorba cu Stephen.
In ziua 59 Stephen se duce cu Rosalind sa vada un hambar daca este potrivit ca scena de teatru. Sus in pod gasesc mai multi pisoi. Pe Stephen il apuca o criza si i spune adevarul lui Rosalind, ca este pe moarte.
Stephen o intreaba pe Rosalind daca vrea sa se casatoreasca cu el. Rosalind mai fusese casatorita cu un actor din trupa, care pana la urma o inselase, plecase in alta tara si murise acolo. Nici ea nu avusese copii si credea ca nu poate avea. Rosalind accepta, iar ca dar de nunta Stephen ii face cadou micul pisoias Portia pe care il gasisera in podul hambarului.
Apare si Simon Kent inlocuitorul lui Stephen care este atras de Jessica, iar Mary sora lui Simon ii lua locul lui Rosalind.
Stephen si Rosalind se casatoresc, iar lumea afla ca Stephen este duce. Cei doi pleaca spre conacul Kirby una din proprietatiile lui Stephen.


COMANDA

No comments:

Post a Comment