Sunday, November 17, 2013

Eloisa James - Atingerea dragostei

colectia Vieti Implinite : Un sarut la miezul noptii si Atingerea dragostei ( When Beauty Tamed the Beast )

Am inceput cartea si nu prea mi se parea asa de interesanta, ca restu...dar pana la urma am descoperita ca are o poveste dragutza si diferita fata de restu cartilor ( din serie, pe care le-am citit pana acuma, adica 4 carti ).
Povestea ar trebui sa se asemene cu Frumoasa si Bestia, asemanarea este foarte mica, mai mare este asemanarea cu House MD, dupa cum spune si autoarea la sfarsitul cartii. Inca de la inceputul cartii ai impresia ca Piers este Gregory House, arogant, inteligent, rau...
A fost o carte interesanta.

Apare chiar si Wilson, in rolul verisorului Sebastien si 3 ajutoare ( boboci ).

Linnet Berry Thrynne este o domnisoara incantatoare, dar din cauza unei doamne care o prinde ca se saruta cu printul Frederick Augustus este compromisa. Scandalul i-a proportii si mai mari in urma unui bal unde Linnet a purtat o rochie nepotrivita, care o facea sa para a fi insarcinata.
In urma acestei aventuri Linnet trebuie sa plece, iar dupa o discutie cu tatal Cornelius, viconte de Sundon si matusa ei lady Zenobia Etheridge, salvarea au gasit-o in persoana contelui de Marchant, Piers Yelverton, urmasul lui Windebank, cunoscut sub numele de Bestia, din cauza firii sale violente. De asemenea avea si un handicap, schiopata cu un picior. Lui Cornelius ii era teama ca fiica sa Linnet sa nu semene cu mama sa, Rosalyn, care ii inselase cu toti barbatii posibili, si murise in urma cu catva timp.
Afacerea este acceptata cu bucurie de tatal contelui, ducele de Windebank, care era mai mult decat fericit sa-i gaseasca fiului sau o sotie, si mai ales un mostenitor ( care ar fi avut si sange de print, pentru el fiind foarte importanta familia, mostenitorii ), deoarece Piers nu putea sa mai aibe copii, sau cel putin asa ii spusese tatalui sau ca sa-l necajeasca ( de ce? motiv destul de predictibil, pe la mijlocul cartii ).
Linnet este condusa in Wales de catre duce.
Prufrock este majordomul lui Piers, desi uneori nu se comporta ca un majordom.
Ducele se duce in aripa de vest impreuna cu Linnet sa-si vada fiul.
Piers isi da seama ca Linnet nu este insarcinata.
Ca sa scape de tatal sau, Piers o duce pe Linnet la piscina din stanca.
Spre seara cei doi se intalnesc in salon si stau de vorba. Piers a crescut de la 6 ani in Franta, cu mama sa, dupa ce s-a despartit de tatal sau, si cu verisorul sau Sebastien.
Piers lucra impreuna cu 3 medici tineri, ajutoarele sale sau boboci, Penders, Kibbles si Bitts. Iar cel de-al patrulea medic era verisorul sau Sebastien, marchiz Latour de l'Affitte.
Pana la urma Piers nu se mai poate ascunde si vorbeste cu tatal sau, care renuntase la opiu de 12 ani.
A doua zi de dimineata Piers vine la Linnet sa o ia ca sa faca baie impreuna in piscina. Linnet in camasa, iar Piers in lenjerie. Linnet se balaceste un pic dupa care iese, se acopera cu toate prosoapele si se uita la Piers.
Linnet viziteaza aripa de vest si intra in vorba cu un baiat, de vreo 6 nai Gavan si domnul Hammerhock. Piers ii vede, se poarta urat cu toti si pleaca mai departe. Linnet impreuna cu Neythen il scoate pe Gavan la plimbare la piscina. Pe drum Gavan vede un caine pe care il adopta si ii da numele Rufus.
In timp ce Gavan se joaca cu cainele ajunge si Piers la ei si ii spune lui Linnet ca Gavan nu ar trebui sa mearga prea mult mai ales ca tocmai ce se recupereaza dupa o dubla factura.
Seara ajunge si mama lui Piers, doamna Bernaise din Andaluzia.
Linnet se hotareste sa se intoarca la Londra si ii spune adevarul si ducelui, care promite sa o ajute.
Linnet are un cosmar, iar a doua zi se trezeste tot cu Piers care o invita la piscina si sa o invete sa inoate, iar inainte o saruta pe buze. Deoarece in apa Linnet nu prea retinuse cum sa inoate si pentru ca era frig Piers ii arata pe uscat cum se face.

COMANDA elefant sau COMANDA libris

No comments:

Post a Comment