Sunday, October 4, 2015

Program de contabilitate Saga

http://www.sagasoft.ro/
Noi il folosim cred ca din 2006 si suntem multumiti de el. La inceput nu era folosit de multa lume, dar acum foarte multa lume il utilizeaza.
Am inteles ca ar mai fi un program de contabilitate ce costa ceva de genul 100 - 150 lei, si ca asta-i tot, nu mai platesti nimic, si ca ti-ar da si atualizarile. Acum nu stiu, nu mai tin minte cum se numeste si nu l-am incercat.
La Saga noi platim 316 lei pe an, ca avem si stocuri, si conta, adica tot pachetul, si mi se pare super ok pretul. Avem actualizari cand e nevoie, sunt pe site, sau le primim pe mail.
Daca nu stim ceva exista forum sau intrebam pe mail si primim raspuns repede.
Adica intotdeauna s-a rezolvat, intr0un fel sau altul.
Si pentru ca nu-i frumos sa vorbim numai de bine :
Un mic neajuns, d.p.m.dv. este faptul ca factura simplificata ( adica bonul fiscal cu CUI ) se tipareste cam ciudat. Ai optiune la tiparire bon sa bifezi o casuta si bagi acolo CUI-ul. Dupa tre sa intri sa debifezi casuta. Noi cam uitam. Ca daca nu debifezi iti tipareste, pe bon CUI/ textul respectiv pana iti aduci tu aminte. De asta noi nu mai tiparim bon fiscal cu CUI, facem direct factura.
Este o idee foarte buna cu bon fiscal cu CUI si nu mai ai nevoie de factura, dar d.p.d.v. contabil, sau cel putin in Saga e cam de munca, asa ca mai bine ramane factura. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca o sa avem raportul zilnic si ar trebui sa trecem undeva, intr-o lista, in afara de :
- bon fiscal achitat cu numerar
- bon fiscal achitat cu card
- factura fiscala achitata cu bon fiscal cu cardul
si
- factura simplificata ( bon fiscal cu CUI ).
Stiti ca fiecare are contul lui, incasarea lui, chestia lui.
Saga C este cea pe care o folosim noi.
Exista si o extensie PubLine pentru baruri, dar nu ne incadram, sau MarketLine pentru operare vanzatilor in magazine, din ce am inteles eu, cod de bara.

Mie mi se pare usor de folosit.
Ideal ar fi sa-ti arate cineva cum se lucreaza, ar fi mai usor de invatat. Mie nu a avut cine sa-mi arate, dar mie imi si place sa caut, sa vad ce mai scrie, ce fac anumite lucruri. Nici acuma nu stiu tot ce poate sa faca, ma descurc pentru ceea ce trebuie sa fac.

Astfel ca pentru cei care doresc sa invete, dar nu au timp sa invete singuri, sau vor sa invete mai repede, pot sa va ofer serviciile mele.
Pot sa va invat Saga notiunile de baza, fie ca ati facut contabilitate, fie ca nu.
Sa va arat cum se face o intrare, o iesire, un registru de casa, un registru bancar, un bilet la ordin.
Mai ales cei care nu au facut contabilitate in liceu, sau la facultate, pot sa va arat o factura, cum se face, un cec sau bilet la ordin cum arata.
detalii mess : badita_gentiana sau mail : badita_gentiana@yahoo.com
Si va invat si conturi. Ce conturi aveti nevoie pentru a lucra in Saga.
Nu trebuie sa faceti un liceu economic sau facultate economica ca sa lucrati in Saga.
Saga lucreaza singura ca sa zic asa, nu trebuie sa stii conturi pe dinafara. Conturile de care ai nevoie le inveti pe dinafara in timp pentru ca vei lucra zilnic cu ele. La fel este in vanzari, daca vinzi in fiecare zi acelasi produs ii inveti si pretul vrei nu vrei.

Si pentru ca-i frumos sa punem poze...

Se introducere firma.


 Se preia date contabile

Si se incepe sa se lucreze.



No comments:

Post a Comment