Wednesday, September 28, 2011

Muzeu de trenuleţe în gara din Sinaia

Muzeu de trenuleţe în gara din Sinaia


Gara din Sinaia adăposteşte expoziţia de mini trenuleţe „colecţie de micromodele feroviare active cu caracter permanent”. Această colecţie a fost pusă la dispoziţia publicului începând din septembrie 2009 de către familia Drera pentru toţi iubitorii căii ferate.

Colecţia a fost completată de instalaţii vechi de locomotivă, ceasuri şi telefoane din patrimoniul CFR. Printre alte curiozităţi, aici se află şi limuzina Anei Pauker, care merge pe şine. Ana Pauker a cumpărat un Mercedes, i-a montat roţi speciale de tren, a blindat uşile cu plumb şi l-a folosit pentru a circula pe calea ferată cu el. Muzeul este în plină dezvoltare, dorindu-se îmbogăţirea colecţiilor în fiecare an.

Program de vizitare: zilnic între orele 10 şi 18.

Distanţă faţă de Piatra Şoimului: La numai 5 minute de mers cu maşina.

http://www.piatrasoimului.ro/categorie/sinaia


5 comments:

  1. exceptional! habar nu aveam de asa ceva!clau cred ca a intrat in vrie dupa ce a vazut acolo! he,he!!

    ReplyDelete
  2. am fost shi eu acolo filmand gratuit

    ReplyDelete
  3. mai precizeaza shi pretzurile de intrare,la ce sa ne ashteptam

    ReplyDelete
  4. in 2014 taxa de intrare 7 lei;taxa de filmat 12 lei;taxa fotografiat 6 lei;total=25 de lei.cel mai ieftin 7 lei,cel mai scump25lei.taxa intrare plus cea foto=13 lei;taxa intrare plus cea video=19 lei.initzial aveau 3 diorame de diferite dimensiuni.in 2014 cand eu am fost ultima data erau 2.acum sigur e mai scump.

    ReplyDelete
  5. pretzuri mai mari decat in 2014.adica taxa de intrare=7 lei;taxa foto=6 lei;taxa video=12lei;total=25lei.daca copilul shtie sa faca fotografii shi sa filmeze,totalul ar face 23 lei.

    ReplyDelete