Friday, July 15, 2011

Boardgames @Ceainaria Tabiet 2011.07.13

A venit ziua de miercuri. Este seara Boardgames la Ceainaria Tabiet.


De data asta am invatat un nou joc Samurai. Este foarte usor de invatat, si simpaticutz. Minim 2 persoane, maxim 4. Dupa paravan se ascund figurilele capturate si jetoanele. Fiecare jucator are o culoare, la fel si jetoanele.



Jetonul are o culoare, o putere ( numar de la 1 la 4 , cred ca este maxim ), si o imagine ( ori una din figurine, ori alte imagini ). Poti folosi un singur jeton pe tura, dar mai poti folosi in acealsi tip si pe cele care au si un semn japonez. In functie de nr de puteri stranse pe langa un oras ( unde se afla figurilele ) se castiga sau nu figurinele de catre un jucator sau de banca.
Ai 3 tipuri de figurine Coifuri Inalte, Buddha si Camp de Orez pe care trebuie sa le capturezi.




Al doilea joc Raliul Oltcit nu prea a fost inteles de noi ( adica nu a fost apreciat si nici nu l-am terminat, parea...prea simplu... ). A aparut in 1986, si este in stare foarte buna chiar dupa atatia ani, sau nu prea a fost folosit.


Ai 3 tipuri de monezi, de 1, 3 si 5 lei, fiecare de cate o culoare. Si dai cu un zar, si te plimbi cu masinutza. In functie de numarul unde este masina poti sa platesti o taxa, sa primesti puncte, viteza minima, viteza maxima, sa te intorci sau nimic.
Jocul este simplu. Daca pierzi banii ai pierdut. Noi nu prea am inteles cum poti pierde banii...cat am jucat noi toata lumea castiga.


Al treilea joc a fost Cleopatra. Mi-a placut, chiar daca nu am castigat, e dragutz. Ai multe piese dragutze, si poti sa faci mai multe chestii. Trebuie sa ai grija sa nu stragi prea multe puncte de coruptie ( cand se termina jocul, cel care are cele mai multe puncte de coruptie "moare" ), trebuie sa strangi taleri ( banutzi, cand construiesti "palatul" ).



Palatul poate fi construit din 6 tipuri de structuri :
- coloanele, pe lateralele cutii ( 9 buc ),
- tronul+inca ceva ( 2 buc ),
- obeliscul ( 2 buc ),
- mozaicul ( multe piese, daca ramane spatiu si iti pui omuletzul poti sa scapi de niste puncte de coruptie )
- portile ( 2 buc ), cel mai bine sa le pui cand sunt si coloanele terminate, ca sa iei cat mai multe puncte.
- sfinxi ( 6 buc ), ideal sa pui 2 cate 2 ca sa iei mai multe puncte.
Daca s-a terminat o categorie, Cleopatra inainteaza...( vine sa vada Palatul ). Daca s-au terminat 5 categorii Cleopatra a ajuns si jocul s-a terminat.

Piramidele sunt folosite pentru a tine punctele de coruptie.
Orice constructie se poate cumpara daca se decarteaza anumite resurse. Resursele respective ( marble, wood, stone, lapis, etc ) pot avea si puncte de coruptie.
Nu se poate avea mai mult de 10 carti / resurse in mana decat daca se "platesc" ( iei puncte de coruptie ).

1 comment:

  1. intrebare ....jocul raliul oltcit ...este cumva de vanzare ? :)

    ReplyDelete