sâmbătă, 14 iulie 2012

Mary Jo Putney - Taina contesei

Mary Jo Putney - Taina contesei - Petals in the Storm ( 1989 )

Face parte din ciclul Ingerii cazuti ( Fallen Angels ), volumul 2.

Personajele principale sunt Rafael Whitbourne, duce de Candover si Margot Ashton.
Rafael avea legaturi cu femei casatorite, de convenienta, pentru nu a avea complicatii.
La inceputul cartii tocmai terminase un inceput de relatie cu lady Jocelyn Kendal ( Compromisul inimii ).
Accepta o misiune al pritenului sau Lucien Fairchild, lord Strathmore ( Dansul pasiunii ), de a pleca la Paris si a se intalni si colabora cu contesa Magda Janos, spioana.


Magda Janos ( Maggie ), o contesa unguroiaca este ultima identitate folosita de spioana Margot Ashton. Ea si cu Rafe au un trecut impreuna.
Acum 12 ani, cand Margot avea 18 ani si Rafe 21 ani cei doi erau logoditi, dar la o petrecere, Oliver Northwood, beat turta, a declarat ca avusese o legatura cu Margot. Rafe se duce si ii cere socoteala, iar Margot nu neaga acuzatiile fiind prea suparata pe el. Rafe se desparte de ea, iar Margot pleaca cu tatal sau in Franta. Dupa un an Rafe se duce sa o caute, dar nu gaseste decat 2 cadavre.
Maggie lucreaza cu Robin Anderson, fost iubit si spionul care a invat-o tot ce stie despre spionaj si limbile straine. Robin ii sugereaza ca ar avea mai multe sanse sa afle care este seful conspiratiei daca s-ar preface ca ar fi iubita lui Rafe.
Complotul se pare ca se doreste asasinarea lui Wellington si a lui Castlereagh pentru amanarea tratatului de pace.
Rafe si Maggie au 3 suspecti principali colonelul prusac Karl Von Fehrenbach, contele de Varrenne si
generalul francez Michel Roussaye. Rafe este de acord ca Maggie, contesa Janos sa fie amanta sa, pentru a interoga mai usor suspectii. Cei 2 se duc la diverse evenimente pentru ai intalni pe suspecti.
Varrene pare rece, calculat si distant, dar fara a avea motiv de a fi tradatorul pe care il cauta ei.
Fehrenbach nu ar parea tipul cautat, desi uraste foarte mult francezii.
Cel mai probabil pare a fi Roussaye, desi are motive de a trai linistit, avand o sotie dragutza.
Robin vorbeste si el cu suspectii, iar Rafe il vede si crede ca el este tradatorul.
Helene Sorel, vaduva cu 2 fete o ajuta pe Maggie cu informatii. Helene simte o atractie pentru Fehrenbach.
Robin ii spune ca cel pe care il cauta i se zice Le Serpent.
Ea si Helene se duc la Madame Daudet sa caute blazoanele franceze continand serpi.
Il gasesc pe cel al lui von Fehrenbach un leu care tinea o sulita pe care era incolacit un sarpe " viclenia unui sarpe, curajul unui leu ".
Varrenne o invita pe Maggie la castelul lui din Chantueil.
Rafe il acuza pe Robin de a fi tradatorul delegatiei britanice. Maggie nu-l crede si se duce sa-i ceara socoteala lui Robin. Pe drum este oprita de o banda condusa de Henri Lemercier. Rafe o urmareste si il impusca pe Lemercier si o salveaza pe Maggie. O duce la hotel la el.
A doua zi afla ca Robin a disparut.
Sotia lui Northwood, Cynthia se confeseaza lui Maggie, ii spune ca il iubeste pe Michel Brewer si ca asteapta un copil de la el si ca vrea sa se desparta de Oliver. Fuge de Oliver dupa ce a facut copii dupa actele pe care le-a gasit intr-un sertar. Maggie si Helene nu gasesc mai nimic util prin ele. Printre hartii era si un blazon cu un sarpe cu 3 capete al familiei d'Aguste sub care scrie Le Serpent.
Maggie se intorce de la ambasada britanica si de la Lady Castlereagh se intalneste in fata casei cu contele Varrenne care o rapeste. Cynthia o vede de la fereastra. Rafe vine si o cauta, Cynthia ii spune ce a vazut, dar nu stie cu cine a plecat Maggie.
Rafe se duce la Roussaye si se convinge ca nu este de vina. Roussaye ii promite sa afle cine la angajat pe Lemercier. Se duce dupa sa-l vada pe Varrenne la Chantueil.
Varrenne este foarte fericit si il ia prizonier.
Rafe sta de vorba cu Robin.

Cand Helene afla ca a disparut si contele de Candover se duce la Madame Daudet si intreaba de blazonul familiei d'Aguste care apartine lui Varrenne. Pe drum se intalneste cu von Fehrenbach si cei 2 impreuna cu alti soldati se duc spre castelul din Chantueil.
Roussaye afla ca Lemercier a fost angajat de Varrenne si se duce impreuna cu cativa soldati spre Chantueil.
Northwood il viziteaza pe Varrenne, care il lasa sa o vada pe Maggie. Dupa ce discuta cu Northwood afla ca el cel responsabil pentru despartirea ei de Rafe, ca Northwood este tradatorul, si ca ambasada are exploziv sub camera ambasadorului.
Northwood, desi impuscat de Varrenne reuseste sa-l impuste inainte de a muri.
Helene, von Fehrenbach si Roussaye ajung la timp si ii salveaza.
Cei 3 pleaca spre ambasada, ajung la timp sa stinga lumanarea si sa impiedice explozia.
Rafe o cere in casatorie pe Maggie.

COMANDANiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu