Wednesday, December 28, 2011

seriale noi 2011

Imi plac serialele mai ales SF-urile si din fericire anul 2011 mi-a adus multe seriale SF. de fapt, numai la astfel de seriale m-am uitat.

Primul a fost Once Upon A Time, pe care il asteptam de ceva vreme...fairy tales...e dragutz...este vrajitoarea cea rea si toate personajele mai cunoscute din povesti, in principal Alba ca Zapada si printul ei, si vrajitoarea cea rea, creaza un blestem si ii trimite pe toti in lumea rea sa nu mai existe finaluri fericite, si singura lor speranta este ca fata Albei ca Zapada si a printului ( Emma ) sa-i salveze.
Si ea se intoarce in ziua cand implineste 28 de ani si desi nu crede toata povestea, ramane in oras ( Storybrooke ). In fiecare episod este prezentat unu sau doua personaje in lumea reala, dar si povestea lor dinainte. Asa am aflat de Rumplestiltskin. Mai azisem de el, dar in copilaria mea nu am avut ocazia de ai citi povestea.

Al doilea serial, si el dragutz a fost Grimm. Sa zicem ca seamana. Grimm sunt cei care lupta impotriva mostrilor, care se pare ca sunt cei din povestile fratiilor Grimm. Nick afla ca este un Grimm, poate vedea "monstri" ( creaturi supranaturale ) pe cei care nu sunt oameni. De fiecare data cand are nevoie de cineva ii cere ajutorul lui Monroe, un lup reformat.

Al treilea serial este Terra Nova. De ceva vreme doaream sa-l vad, dar am asteptam sa se stranga mai multe episoade. E dragutz, este singurul care sa si terminat, primul sezon cel putin, teoretic ar trebui sa existe si cel de-al doilea, dar...vom vedea...Terra Nova este noul Pamant. In 2149 Pamantul nu mai poate fi locuit, din cauza poluarii, aerul nu mai este bun de respirat, si de ceva vreme au gasit o fasie / ruptura in timp si spatiu , prin care pot traversa si ajunge in trecut in urma cu 85 de milioane de ani, pe vremea dinozaurilor. In cea de-a 10 expeditie ajunge si familia Shannon in Terra Nova. Terra Nova este condusa de Taylor. Totodata exista un grup de rebeli, Sesari ( majoritatea au venit cu cea de-a sasea expeditie ) condusi de Mira, care vor sa-l detroneze pe Taylor. Iar fiul lui Taylor, Lucas, un savant nebun vrea sa creeze un pod care sa poata permite trimiterea resurselor catre anul 2149. cei pentru care lucreaza Lucas si Mira doresc sa folosesc Terra Nova pentru a o exploata si folosi resursele in 2149 pentru a deveni si mai bogati.
Al patrulea serial pe care am avut ocazia de al viziona este Outcasts. Recomandat de Claudiu. Initial nu prea m-a atras, a trebuit sa ajung pe la episodul 2 - 3 ca sa zic, ok merita vazut...si am stat sa ma uit doar pentru ca daca Clau l-a vazut inseamna ca e ceva de capu lui, desi initial nu prea pare.
E dragutz...un serial care are doar 8 episoade. Ciudat, de obicei au 13 epsioade sau 20 / 22. De abia astept seria 2, sper ca va fi. Outcasts este povestea omenirii care fuge de un Pamant distrus si pe moarte, cu mai multe nave, pe rand, si ajung pe o planeta Carpathia, Forthaven este orasul pe care si-l creaza. Jack devine seful expeditionarilor, cei care exploreaza planeta dupa ce Michell moare. Tate este presedintele, iar Stella se ocupa de protectie si paza, ajutata de Cass ( fost criminal ) si Fleur ( ACS ). ACS sunt clonele umane pe care Michell ar fi trebuit sa le ucida. Condusi de Rudi ei au gasit o cale de a se inmulti ( desi nu ar fi trebuit ) si doresc sa se razbune pe cei din Forthaven. 

No comments:

Post a Comment