Sunday, November 17, 2013

Mary Jo Putney - O iubire imposibila - volum 2

Mary Jo Putney - O iubire imposibila volum 2

Tot citind cartea tot speram ca Stephen sa fie salvat la un moment dat, dar cum ma aveam cateva pagini m-am gandit ca este o carte dragutza chiar daca nu se termina cu bine, chiar daca el moare si ea traieste...

Stephen si Rosalind petrec mai multe zile la conacul Kirby.
Michael ajunge la prietenul sau Rafe duce de Candover. Astfel Michael afla ca Stephen se casatoreste cu Rosalind, o actrita.
Ziua 39 Stephen si Rosalind ajung la Londra. Rosalind crede ca a ramas insarcitata si pentru viitorul copilului vrea sa para demna de a fi duceasa.
Claudia, cotensa de Herrington si sora lui Stephen vine in vizita, dar pleaca foarte suparata pe Stephen din cauza ca s-a casatorit cu Rosalind.
Stephen si Rosalind se duc la diverse evenimente mondene, o duce la teatru, se duc in vizita pe la diversi prieteni de-ai lui Stephen care par a o accepta, de dragul lui Stephen.
Cei doi se duc sa viziteze si docurile unde Rosalind a fost gasita cand avea 4 ani de catre familia Fitzgerald, si o intalnesc pe batrana Molly. Molly se descrie o batista pe care Rosalind o avea cu emblema unui leu, cand era mica.
Stephen o duce sa viziteze teatrul Athenaeum, pe care doreste sa-l faca cadou lui Thomas si Mariei.
Ziua 31 Stephen si Rosalind se duc la serata de muzica a lui Lady Cassell, care o recunoaste pe Rosalind ca fiica surorii sale Sophia.

Sophia se casatorise cu un francez Philippe St Cry, conte du Lac, si au avut o fata Marguerite. Rosalind isi aduce aminte cum au murit parintii ei, cum tatal ei o impuscase pe mama ei ca sa o scape de francezii revolutionari, cum fugise si ajunsese in port si s-a chinuit sa gaseasca de mancare si sa se ascunda de oamenii rai.
Ajunsi pana in Scotia, cu Blackmer dupa el, Michael renunta a-l mai cauta pe Stephen si se hotareste sa se intoarca in Londra si o anunta si pe Catherine, sotia sa.
Ziua 29 Rosalind isi cunoaste mare parte din familia mamei sale, inclusiv pe bunica sa Lady Westley, care ii aduce putina pace lui Stephen.

Rosalind se duce sa o intalneasca pe Claudia sa-i spuna ca Stephen este pe moarte si ca ar dori sa o vada inainte de a muri si sa se impace.
Ziua 27 Stephen le zice celor doi soti Fitzgerald de teatru si cei doi accepta cu bucurie cadoul lui Stephen.
Ziua 25 lui Stephen ii se face rau. Catherine vine in vizita si se intelege bine cu Rosalind. Cele doua au grija de Stephen.
Ziua 24
Contele si contesa de Herrington vin in vizita. Claudia si Stephen se impaca.
Dupa mai multe rugaminti de-ale lui Catherine, Rosalind accepta ca Stephen sa fie consultat de medicul si prietenul lui Catherine, Ian Kinlock.
Ian nu poate sa-si dea seama de ce sufera Stephen.
Michael ajunge si se poarta frumos cu Rosalind.
Ian are un alt diagnostic, total diferit fata de cel al doctorului Blackmer, ci anume ca Stephen a fost otravit cu arsenic, iar singura modalitate ar fi fost pastilele de opiu pe care Blackmer i le-a prescris.
Blackmer intra si el pe usa, si recunoaste a fi fericit.
Rosalind intuieste care a fost motivul adevarat al tentativei de asasinare a lui Blackmer, fiind un fiul nelegitim, frate cu Stephen si Michael, si dorind aprobarea lui Stephen.
El ar fi vrut sa apara in fata lui Stephen ca un salvator. Dar Stephen a fugit si nu mai era de gasit.
Stephen il iarta si ii ofera o a doua sansa si ii spune ca o sa-l recunoasca ca frate, poate sa foloseasca numele de Kenyon daca doreste si sa o ia in casatorie pe Jane, si sa-si faca o familie proprie.
Londra 1819 au trecut 5 luni, Stephen s-a facut bine, si este premiera teatrului Athenaeum. Claudia si Rosalind au devenit prietene bune, Catherine este insarcinata, toata lumea este fericita.

COMANDA


No comments:

Post a Comment