In vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care si-a luat apoi numele
de Akhnaton, la porunca acestuia, a fost elaborata o reteta
miraculoasa, dupa care s-a preparat o bautura numita Antica.
Oamenii de rind ii spuneau humus, adica pamint, sol. De fapt,
licoarea aparuse mai demult, in vremea lui Amenhotep al II-lea. Ea
era menita sa ii mentina mereu in putere pe sclavii ce construiau
maretele piramide. Bautura aceasta curata bine vasele de singe si
asigura o viata indelungata.
Licoarea a fost preparata de preotii egipteni, care cunosteau tainele
organismului, plantele - salbatice si cultivate - si toate virtutile
acestora.
Preotii foloseau si ei, la rindul lor, aceasta bautura pe care o
preparasera, dar in doze mai mici, deoarece ei munceau mai putin
decit sclavii de la piramide si, totodata, nu stateau tot timpul in
soarele arzator al desertului.
Bautura cu usturoi si lamiie
Licoarea egipteana, care avea si rolul de a mentine si regla
echilibrul vitaminelor din organism, a primit numele de Antica, de la
cele doua componente: An = usturoi si Tica = lamiie. Cele doua
componente asigura toata gama de efecte miraculoase ale acestei
bauturi.
Vitamina A sporeste densitatea si elasticitatea pielii, protejeaza
limfa si impiedica transpiratia in exces. Usturoiul, care este bogat
in vitamina A, mai contine siliciu, iar acesta are un rol important
in reinnoirea maduvei osoase si hematopoeza (fabricarea de globule
rosii tinere). Tot in usturoi se gaseste un element foarte rar, dar
extrem de necesar - germaniul. Acesta favorizeaza formarea tesutului
muscular.
Prepararea miraculosului remediu
Se folosesc patru lamii maricele, bine coapte, cu coaja subtire si
trei capatini de usturoi. Lamiile se spala si se sterg, apoi se
stoarce zeama intr-un vas de sticla, foarte curat (borcan). Coaja si
pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas
(borcan). Capatinile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc (ca
pentru mujdei).
Zeama lamiilor, cojile si pulpa (date prin masina) si mujdeiul de
usturoi se pun toate intr-o oala emailata; dupa ce s-au amestecat
bine se toarna in oala doi litri apa fiarta si racita. Oala se leaga
cu o bucata de tifon pus in doua si se pune in frigider, pentru 72 de
ore. Nu trebuie sa ne temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi
- lamiia il va face sa dispara.
Dupa cele trei zile (72 de ore), continutul din vasul emailat se
strecoara prin patru straturi de tifon, se pune in doua sticle de
cite un litru si se inchid sticlele etans. Licoarea se va pastra la
frigider.
Administrarea acestui leac
1- Se ia timp de cinci zile , de cite patru ori pe zi cite 50 ml,
cu 30 minute inainte de masa.
2- Apoi se face pauza timp de zece zile , dupa care procedura se
repeta.
3- Cura dureaza cinci luni , dupa care se face pauza timp de doua
luni .
Prin folosirea acestei licori se previne orice raceala, organismul
are la dispozitie un excelent tonic (indeosebi primavara). Se
recomanda sa fie folosit chiar si de catre persoane perfect
sanatoase.
Acest preparat poate fi considerat un remediu universal, deoarece
este capabil sa vindece aproape toate afectiunile tractului
gastro-intestinal si disfunctiile hepato-biliare (mai putin calculoza
biliara si afectiunile de vezica biliara). Preparatul curata
rinichii, dezinfecteaza caile urinare, vindeca stenocardia,
restabileste inima dupa infarctul de miocard, grabeste resorbtia
cicatricelor postoperatorii.
Daca se frictioneaza cu acest decoct radacina parului si se pun chiar
comprese, dispar senzatiile de mincarime si matreata. In cazul
mirosului neplacut al gurii, se clateste gura cu decoct si se si
inghit, 1-2 guri. Preparatul curata intestinul subtire, inlatura
avitaminozele si constipatiile. De asemenea, este un remediu in
scorbut si in tuberculoze
No comments:
Post a Comment