Wednesday, December 12, 2012

Daisy Goodwin - Ultima mea ducesa

Daisy Goodwin - Ultima mea ducesa



Din pacate mi s-a parut cam plictisitoare...si nu am fost singura care a fost de acord, ca si prietena mea de "suferinte" a fost de acord...acu am terminat-o, daca tot am inceput-o si era totusi o poveste de iubire, dar...
Povestea este dintre Cora Cash, mostenitoare bogata din America, rasfatata si frumoasa si ducele de Wareham, Ivo Maltravers.
La una dintre petreceri organizate de mama Corei, Nancy, ultima inainte de a pleca in America, Cora incearca sa-l convinga pe Teddy Van der Leyden sa o ceara in casatorie, dar Teddy doreste sa se faca pictor si sa studieze la Paris. In timp ce cei doi se saruta, se aprind luminiile si toata lumea ii vede.
Nancy uita de becuri si ia foc. Teddy o ajuta, dar deja partea stanga este afectata.
Familia pleaca in Anglia, si dupa 4 - 6 luni ajung la Sutton Veney, unde ii cunoaste pe Odo si Charlotte Beauchamp. In timpul vanatorii, Cora cade de pe cal si isi pierde cunostiinta si o gaseste Ivo Maltravers, vecin cu Beauchamp.
Cora ramane in castelul lui Ivo si vine si Bertha, servitoarea, cu mama ei sa stea cu ea. Dupa cateva saptamani, Cora se face bine si Ivo ii prezinta imprejurimiile si biserica. Acolo o cere in casatorie, iar Cora accepta.
Familia Corei se intoarce in America pentru nunta.
Teddy pleaca de la Paris si se duce in Anglia, pe vaporul spre America vede 2 indragostiti care isi iau la revedere. Afla ca mirele este unul dintre indragostitii vazut pe vapor.
Ajuns in America ii spune Corei ca o iubeste. Si ii scrie o scrisoare, dar Bertha este sfatuita de Nancy sa-i nu-i dea nici o scrisoare Corei.
Mama lui Ivo, Fanny Buckingham, cea de doua ori ducesa nu este multumita de casatoria fiului ei, dar au nevoie de bani pentru reparatiile castelului.
Cei 2 se casatoresc si dupa mai multe luni Cora ramane insarcinata.
Singurele prietene pe care si le face sunt Charlotte Beauchamp, prietena din copilarie cu Ivo si Sybil, fiica vitrega a lui Lady Fanny.
Charlotte o invita la o pretrecere unde il cunoaste le Louvain, si o sfatuieste sa accepte ca Louvain sa-i faca portretul.
Louvain o saruta si ii face portretul.
Cora prezinta portretl terminat la o pretrecere.
Multa lume considera portretul prea expresiv.
Iar Ivo pleaca in India.
Luniile trec si Cora sta izolata la Lulworth in asteptarea lui Ivo si nasteriii copilului.
Ajunge si Ivo in ziua in care se naste Guy.
Cora alege ca nasi pe printul de Wales, Charlotte, Teddy, Sybil si Reggie.
La petrecerea de botez, Odo se imbata si ii spune Corei despre Charlotte si Ivo.
Cora are o discutie cu Charlotte dupa ce Bertha ii spune ca Ivo ia daruit si lui Charlotte acelasi colier de perle negre.
Cora se hotareste sa plece cu Guy si o anunta si pe Bertha.
Bertha se duce sa-si ia la revedere de la Jim, iar Jim ii spune lui Ivo pentru ca nu vrea ca Bertha sa plece.
Ivo se duce dupa Cora si ii spune ca o iubeste si ca nu mai este nimic intre ea si Charlotte de ceva vreme.
Teddy o astepta in gara, dar nu apare decat Charlotte.



No comments:

Post a Comment