Thursday, August 30, 2012

Amanda Quick - Lovitura de teatru

De cand cu bebele...tot ce pot sa fac este sa ma uit la seriale si sa citesc carti, si ce carti se pot citit mai repede in afara de romanele de dragoste?
Asa ca am timp sa citesc foarte multe...si cum mi-am cumparat o gramada...

Second Sight 2006, editura Lider 2007

http://gentianandreea.blogspot.ro/2012/04/amanda-quick.html


Coperta este din filmul Moulin Rouge cu Nicole Kidman si Ewan McGregor. Superb film.


Actiunea se petrece la sfarsitul domniei reginei Victoria.
Gabriel Jones si varul sau Caleb gasesc laboratorul secret al unui stramos de-al lor, alchimist. Cei 2 impreuna cu niste sateni muta relicvele la Casa Arcanului. Un om este ucis si caietul alchimistului este furat, dar cufarul in care era a ramas. Ventia Milton este angajata sa fotografieze relicvele gasite. Ea se hotareste sa-l seduca pe Gabriel. In seara respectiva atat Venetia cat si Gabriel vad 2 oameni prin padure. Fiecare are o putere speciala, Gabriel poate sa vada in intuneric si devine un predator, iar Venetia poate sa vada aura unei persoane.
Gabriel o ajuta sa fuga, iar el ramane.
Intoarsa la Bath, Venetia afla dintr-un ziar ca Gabriel a murit intr-un incendiu.
Cu banii pe care i-a primit pentru pozele respective, Venetia impreuna cu familia sa ( matusa Beatrice Sawyer, sora Amelia, 16 ani si fratele Edward, 10 ani ) se hotaresc sa se mute in Londra, iar cel mai bine pentru Venetia ar fi sa se recomande ca vaduva, si sa-si ia un nume. Ea doreste sa-si ia numele de Jones. Parintii lor au murit intr-un accident, iar Venetia trebuie sa aibe grija de ei.
Gabriel vedea un articol despre vaduva Jones, fotografa si isi da seama ca si criminalul ar putea sa-si imagineze ca este sotia lui Gabriel si ar putea sa aibe negativul de la poze.
Gabriel se intalneste cu Venetia si se muta in podul casei.
In cadrul unei expozitii Venetia gaseste cadavrul fotografului Harold Burton, rivalul ei.
Lordul Ackland o trimite pe Rosalind Fleming la Venetia ca sa o fotografieze. Venetia realizeaza ca Rosalind o uraste, dar nu stie de ce. Venetia si Gabriel cauta mai multe detalii despre Rosalind si ajung la clubul Janus, condusi de domnul Harrow, si discuta cu domnul Pierce.
Pana la urma Gabriel si Venetia descopera ca Harold Burton ii facea poze Venetiei si a fost angajat de cineva.
Gabriel primeste un bilet si se duce la Montrose sa afle ce a aflat. Acolo il gaseste pe Montrose legat, si este atacat de criminal. Criminalul scapa pana la urma.
Gabriel se hotareste sa-i mute pe toti in alta parte.
A doua zi ajung parintii lui Gabriel sa-si vada nora. Toti se muta in casa din oras a familei Jones.
Gabriel si Venetia il suspecteaza pe criminal a fi deghizat in lordul Ackland. Adevaratul lord era batran, senil si pe moarte, iar in ultimul timp lordul parea a se simti bine.
Gabriel intra in casa si cauta dovezi. Lordul o captureaza pe Venetia si ii spune ca numele lui adevarat este John Stilwell. Cei doi se lupta si un sarpe veninos il musca pe Stilwell.
Rosalind Fleming o prinde pe Venetia si incearca sa o hipnotizeze ca sa dea foc la atelier. Gabriel vine si o salveaza. Rosalind a baut rezultatul formulei alchimistului. Peste cateva zile afla ca s-a gasit trupul lui Rosalind in apa.
Cei doi se casatoresc in realitate.

Ca actiune se aseamana cu Meduza albastra / Inelul de adio / Meandre.

Este aceasi carte cu O aventura de o noapte, colectia de la Libertatea pentru femei.



No comments:

Post a Comment