Thursday, April 12, 2012

Regele furtunilor - Amanda Scott

http://www.amandascottauthor.com/books.htm

http://www.litera.ro/lirabooks-56/lirabooks-col_56/regele-furtunilor-1807

Astept sa apara luni ca sa o cumpar, ca pare interesanta.

King of Storms ( 2007 )

Se pare ca este singura carte a Amandei tradusa in romana, pana acum cel putin.

O carte putin diferita fata de restul, poate in primul rand deoarece actiunea se petrecea 1381, Scotia.
Mi-a placut.
Personajele principale sunt lady Disony MacLeod si Sir Giffard MacLennan.
Sidony este fiica mai mica al lordului MacLeod de Glenelg, care peste o luna se insoara cu lady Clendenen Ealga.
Sidony mai are 6 surori, cea de-a saptea sora Mariota murind, Cristina ( casatorita cu Hector Reaganach ), Adela ( casatorita cu Rob Logan), Kate, Maura, Isobel ( casatorita cu Sir Michael Sinclair ) si Sorcha ( casatorita cu Sir Hugo Robison ), fiecare maritate.
Plecand intr-o plimbare la pescuit Sidony se rataceste si incepe sa fluiere, Giffard o aude. Dupa ce Giff o saruta Sidony il plesneste cu pestele pe care l-a prins. Afland ca Sidony merge in acelasi loc unde si Giff trebuia sa ajunga, el se ofera sa o conduca. Cei 2 se intorc la Cledenen House ( proprietatea lui Ealga Clendenen) unde se intalnesc cu Rob si Hugo. Cei 2 ii spun lui Giff de planul lor de a duce Piatra Incoronarii regilor scotieni Lia Fail intr-un loc sigur. Cum Giff nu a venit cu propria lui nava trebuie sa gasesca alta. In portul Leith Giff gaseste o nava olandeza care ar fi buna, dar in ultima noapte nava dispare. Trebuind sa gasesca o nava cat mai repede sau altfel planul va fi anulat Giff ii fura nava lui Fife, comandata de capitanul Maxwell, tatal lui Jake.
Cand ajunge la locul de imbarcare afla de la Hugo si Rob ca Sidony a fost rapita de cavalerul de Gredin.
Jake aude un zgomot ciudat si asa o gasesc pe Sidony ascunsa si legata pe nava. Incearca sa o duca pe Sidony la episcopul de St Andrews, dar nu reuseste deoarece nava lor este urmarita de cele 2 drakkare frantuzesti din port comandate de De Gredin. Inainte de a se urca in nava Giff rapeste si un preot, caruia ii cere sa o casatoresca pe Sidony cu el.



No comments:

Post a Comment