miercuri, 7 martie 2012

Mary Jo Putney - Compromisul inimii

Mary Jo Putney - Compromisul inimii ( The Bargain - 1999 )

Face parte din colectia de carti romantice Libertatea pentru femei de luni, editura Lira.

http://cartilepecareleamcitit.blogspot.com/2012/01/colectia-carti-romantice-editura-lira.html
Am citit-o cu placere intr-o seara, cand nu am avut calculatorul la mine si am uitat ( sau nu am vrut ) sa ma uit la cat este ceasul?! Daca m-as fi uitat, m-as fi oprit pe la ora 23 - 24, si as mai fi lasat din carte si pentru alta zi, dar se facuse ora 02.00 cand am terminat-o.
Avantajul unei astfel de carti este ca se citeste repede...nu-mi place sa o citesc prea repede, pentru ca se termina prea repede...
Oricum cam stii sfarsitul...il stii sigur de fapt...fata ramane cu baiatul...dar mi-e tot imi face placere sa citesc astfel de carti romantice...
In cartea de fata am avut ocazia de a beneficia chiar de 2 povesti de iubire...diferite si dragutze fiecare in partea...povestea principala este intre Lady Jocelyn Kendal si maiorul David Lancaster, iar cea de-a doua poveste este intre sora maiorului Sarah Jane Lancaster si doctorul Ian Kinlock ( personaj pe care l-am mai intalnit in alt roman alt lui Mary Jo Putney - O iubire imposibila ).
Imi place cum scrie Mary Jo Putney si sa speram ca cei de la editura Lira in colaborare cu Libertatea pentru femei, vor mai traduce multe din romanele ei, mai ales ca am impresia ca mai exista cateva carti care sa aibe legatura cu personajele care au aparut atat in romanul de fata cat si in cel mentionat mai sus.
Maine daca am timp voi povesti mai cu lux de amanunte cartea, dar azi sunt la servici si trebuie sa ma opresc.

Lady Jocelyn Kendal trebuie sa-si gasesca un sot pana sa indeplineasca varsta de 25 de ani altfel pierde averea tatalui sau in favoarea unchiului sau si a matusei Elvira. Lui Jocelyn ii placea de Rafael Whitbourne, duce de Candover, dar acesta nu a cerut-o in casatorie, si cum nu mai avea decat o luna pana la ziua ei de nastere, se hotoraste sa se casatoareasca cu maiorul David Lancaster, care ar trebui sa fie pe moarte din cauza unei rani suferite pe front.
Cei 2 se casatoresc in urma unui aranjament, ca Jocelyn sa-i dea o suma de bani surorii sale Sally.
Sally sora maiorului se duce si-l cauta pe doctorul Ian Kinlock, care dupa ce-l examineaza isi da seama ca ar putea sa-l salveze pe maior.
Il opereaza si maiorul incepe sa se recupereze in casa lui Jocelyn.
Cei doi se inteleg destul de bine.
Sally il viziteaza pe doctorul Ian cat poate de des si il ajuta cu cabinetul sau.

COMANDA
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu